Sebastian Vettel: “Ik ga niet racen in Rusland, dat zou echt fout zijn!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin-rijder Sebastian Vettel heeft net als verschillende andere rijders gereageerd op de gebeurtenissen in Oekraïne. Vettel roept de F1-bazen op om de GP van Rusland niet te laten doorgaan, hijzelf zal alvast niet gaan racen in Rusland.

“Mijn persoonlijke mening is dat ik in shock was toen ik vanochtend wakker werd met dit nieuws,” reageert Vettel. “Ik weet het niet, ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt. Wanneer je naar de F1-kalender kijkt dan hebben we in Rusland een race gepland.”

“Ik vind persoonlijk dat we daar niet moeten race, ik zal er niet naartoe gaan. Ik vind het fout om in dat land te gaan race. Ik vind het bijzonder jammer dat er veel mensen het leven laten, mensen worden gedood omwille van domme redenen. Het is een zeer vreemd en slecht leiderschap.”

“Ik ben er zeker van dat we het hierover zullen hebben maar met de Grand Prix Drivers’ Association zijn we nog niet samengekomen. Persoonlijk ben ik in shock en ik vind het bijzonder triestig om dit te zien. We zullen zien wat er beslist wordt maar ik heb mijn beslissing al genomen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022