Sebastian Vettel: “Ik voel me wat leeg nu, dit was een intens maar mooi raceweekend”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De F1-carrière van Sebastian Vettel zit er nu definitief op. Vettel finishte tijdens zijn laatste F1-race in de punten en kreeg een bijzonder mooi en emotioneel afscheid van de fans.

“Ik voel me eerlijk gezegd wat leeg momenteel, het was een enorm weekend,” vertelde Vettel na afloop tijdens de interviews met Jenson Button. “Het was een wat andere voorbereiding voor de race van vandaag, maar eenmaal de lichten doven ben je volledig in je racemodus.”

“We opteerden duidelijk niet voor de beste strategie, wat jammer is want ik denk dat we in het constructeurskampioenschap een plaats hadden kunnen winnen.”

“Maar over het algemeen was het een erg mooie dag. Ik wil iedereen bedanken voor de vele vlaggen en lachende gezichten, het was zeer, zeer speciaal. En ja, ik ben ervan overtuigd dat ik het meer zal missen dan dat ik nu al besef.”

Vettel blikte vervolgens terug op zijn twee seizoenen bij het Aston Martin F1 team, seizoenen die zoals Vettel toegaf op sportief vlak niet brachten wat hij gehoopt had.

“Ik denk dat de voorbije twee jaar misschien wat teleurstellend waren op sportief vlak maar ze waren wel erg nuttig en belangrijk in mijn leven,” aldus Vettel.

“Er zijn veel dingen gebeurd, veel dingen die ik gerealiseerd heb. Ik denk dat het enorm privilege is om je in die positie te bevinden en daar hoort ook een verantwoordelijkheid bij. Ik hoop dat ik wat heb overgebracht aan de andere rijders en dat ze een deel van het goede werk door zullen zetten.”

“Het is geweldig om te zien dat we jullie inspireren met wat we doen en zeggen. Ik denk dat er dingen zijn die veel belangrijker zijn dan het racen in rondjes.”

“Het is uiteraard waarvan we houden en via die weg kunnen we enkele echt belangrijke waarden doorgeven, dat is erg belangrijk. De voorbije twee jaar zijn geweldig voor mij geweest.”

“Ik wil jullie bedanken voor de steun. Ik willen jullie bedanken voor de berichten, de brieven en de liefde in het algemeen.”

“Dat zal ik missen, maar het was ongelooflijk leuk om dit tijdens mijn carrière mee te maken, dankjewel.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023