Charles Leclerc: “Ik ben zeer, zeer blij met de tweede plaats!”

Ferrari
Ferrari

Mits een goede strategie en het rijden van een sterke race is Charles Leclerc er dan toch in geslaagd om het seizoen af te sluiten als tweede in het rijderskampioenschap. Leclerc zelfs was naar eigen zeggen “zeer, zeer blij”.

“Het was 110 procent alles geven van de eerste tot de laatste ronde, we hadden een perfecte race, er zat niets meer in,” vertelde Leclerc na afloop van de race en nadat hij enkele donuts had gedraaid ter hoogte van start-finish.

“Ik wist dat de enige mogelijkheid om Checo te verslaan een andere strategie was en spelen met het bandenmanagement, wat we vandaag zeer goed gedaan hebben. We zijn erin geslaagd om onze strategie met één pitstop te doen werken, ik ben zeer, zeer blij.”

Leclerc en Ferrari sluiten het seizoen met een goed gevoel af en de focus komt al meteen te liggen op volgend jaar, waarin Ferrari na de belangrijke stap vooruit van dit jaar opnieuw een grote stap vooruit wil zetten en voor de titel wil strijden.

“Ik hoop echt dat we volgend jaar een stap vooruit kunnen zetten en voor de titel kunnen strijden,” aldus Leclerc. “Maar gezien het feit waar we ons vorig jaar bevonden is dit echt een grote stap vooruit die we gezet hebben.”