Sebastian Vettel is teleurgesteld: “Grote risico’s hebben niet geloond”

Sebastian Vettel zat na afloop van de kwalificatie met gemengde gevoelens. Enerzijds was hij tevreden dat Ferrari het tijdens de kwalificatie erg goed had gedaan, anderzijds was hij teleurgesteld dat hij de polepositie niet wist te veroveren.


Na de eerste run in Q3 zag het er nochtans goed uit voor Vettel, die de voorlopig snelste tijd op zijn naam had staan. Tijdens de tweede snelle run verliep het echter wat minder goed en kon hij zijn tijd niet meer verbeteren, iets wat de anderen wel konden en waardoor hij terugviel naar de derde plaats.

“Het begon allemaal erg goed en vervolgens had ik in de laatste run in de eerste sector al wat tijd verloren en moest ik tijd goedmaken,” blikte Vettel terug op zijn kwalificatie.

“Ik moest meer en meer risico’s nemen en dat loonde uiteindelijk niet. Mijn laatste rondje was duidelijk niet perfect.”

Voor Ferrari is de eerste en derde plaats op de grid echter een serieuze mentale opsteker, zeker op een stratencircuit zoals dat van Singapore.

“Ik denk dat het over het algemeen een goed resultaat voor ons is. We staan op de eerste en derde plaats en dat is een uitstekend resultaat. Dit was geen circuit waarop we verwacht hadden om zo sterk te presteren.”

“Daar ben ik dan ook tevreden mee, maar niet met het einde van Q3. De wagen was goed vandaag en ik maakte kans op de pole. We zullen zien wat morgen brengt,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022