“Sebastian Vettel kan nog steeds wereldkampioen worden”

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost is Sebastian Vettel nog steeds in staat om wereldkampioen te worden.


Sebastian Vettel mag de voorbije jaren er dan wel niet in geslaagd zijn om samen met Ferrari wereldkampioen te worden en de Scuderia eind dit jaar vaarwel zeggen, volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost is Vettel zeker en vast nog in staat om wereldkampioen te kunnen worden.

“Het einde van iets is vaak het begin van iets anders,” aldus Tost tegenover de officiële F1-website.

“Het hangt echt af van waar hij eventueel een racezitje kan krijgen. Sebastian Vettel is zeker en vast in staat om voor de wereldtitel te strijden.”

Frans Tost was aan het begin van Vettel zijn carrière teambaas van de Duitser bij Toro Rosso, de voorganger van het huidige AlphaTauri. Vettel behaalde in 2008 samen met Toro Rosso en Franz Tost zijn eerste F1-overwinning.

“Hij moet een racezitje bij de eerste drie teams zien te krijgen. Dan maakt hij echt kans om races te winnen en opnieuw wereldkampioen te worden. Ik ken Sebastian erg goed en dat is zeker en vast zijn doel,” aldus Tost.

“Hij is nog maar 32 jaar oud en is erg getalenteerd. Wanneer hij het juiste pakket ter beschikking krijgt, wanneer hij in een Ferrari, Red Bull of Mercedes zit, dan kan hij nog steeds races winnen en ik ben er van overtuigd dat hij nog een wereldtitel kan winnen. Het hangt echt af van voor welk team hij rijdt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner