Sebastian Vettel krijgt een aanbod uit onverwachte hoek

De Amerikaanse miljonair en Ferrari-liefhebber James Glickenhaus heeft volgend jaar een team in het WEC en hij zou er niets op tegen hebben om Sebastian Vettel aan zijn team toe te voegen, dat vertelt hij tegenover ‘Dyler.’


Wat de toekomst van Sebastian Vettel betreft is het nog koffiedik kijken. Wordt het Aston Martin in de F1, geeft hij er de brui aan of ligt zijn toekomst in een andere raceklasse?

Volgend jaar staat er met de ‘hypercar-klasse’ iets nieuws op til in het WEC en naast Toyota en ByKolles zal Glickenhaus het derde team worden.

De zeventigjarige regisseur en miljonair bezit een indrukwekkende verzameling Ferrari’s en mag zich tot de vriendenkring van Luca di Montezemolo rekenen.

Glickenhaus is ook fan van Vettel. Het feit dat de Duitser niet actief is op sociale media en dergelijke trekt hem aan. Hij omschrijft hem als een racer van de oude stempel.

Glickenhaus herinnert zich nog goed de tijd toen rijders aan verschillende raceklasses deelnamen, zoals Fernando Alonso dat nu doet in zijn queeste om de Triple Crown te veroveren.

“Als Sebastian dat ook graag zou willen proberen en als hij voor mij wil rijden zou ik heel blij zijn om hem erbij te hebben. Ik kan hem natuurlijk niet zoveel betalen als Ferrari.”

Hoewel de Amerikaan fan is van Ferrari, en hij bevriend is met hooggeplaatste mensen van het legendarische merk, vindt hij dat Sebastian Vettel niet goed behandeld wordt.

“Ik weet niets over de interne keuken bij Ferrari maar het staat vast dat ze erom bekend staan om hun rijders slecht te behandelen. Dat gaat ook een heel eind terug in de tijd toen Enzo nog leefde. Ze blijken die traditie verder te zetten en dat vind ik helemaal geen goede zaak. Als Sebastian ooit de vierentwintig uren van Le Mans wil rijden heb ik een cockpit klaar voor hem!”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print