Toto Wolff: “Ik heb geen zin meer om te bemiddelen”

Mercedes en Toto Wolff worden om nogal voor de hand liggende redenen steeds betrokken in de controverse rond Racing Point maar daar heeft de Oostenrijker ondertussen genoeg van.


Sinds de dag dat Racing Point met de RP20 voor de dag kwam bevindt het team zich in het oog van de storm omdat de auto opvallend veel gelijkenissen vertoont met de Mercedes van 2019.

Het ligt dan ook voor de hand dat de namen van Wolff en Mercedes ook veel vallen maar tot een officiële klacht tegen de ‘Silberpfeile’ kwam het tot nog toe niet.

Wolff treedt ook in veel gevallen op als bemiddelaar maar die rol wil hij in de toekomst niet meer vervullen. Zo werd hij onder meer door McLaren -baas Zak Brown in Silverstone gecontacteerd om een vergadering bij te wonen tussen McLaren, Renault en Williams.

“Ik zou zeggen dat het een discussie was tussen vier teams, niet meer,” zegt Wolff.

“Ik denk niet dat ik een bemiddelende rol had. Het was meer een open discussie over waar we staan in de algehele situatie en welke invloed het zou kunnen hebben op de teams en de Formule 1 in het algemeen. Ik heb mijn mening gegeven, meer niet.”

Hij denkt ook dat Mercedes minder last zal gaan hebben van de hele hetze omdat Ferrari en Renault officieel in beroep gaan tegen het kopieergedrag van Racing Point.

“In de toekomst zou ik het liever niet meer doen,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print