Sebastian Vettel krijgt gridpenalty en start als laatste

Aston Martin F1
Aston Martin F1

Gisteren raakte reeds bekend dat Sebastian Vettel zich vandaag voorafgaand aan de race bij de stewards moest melden voor een incident tijdens de kwalificatie. Vettel kreeg vandaag te horen dat hij daarvoor een gridpenalty kreeg waardoor hij als laatste aan de race moet beginnen.

De kwalificatie was al niet goed verlopen voor Vettel, die door de spin van Nikita Mazepin aan het einde van Q1 strandde op een achttiende tijd. Daar bovenop kwam echter nog een onderzoek van de stewards omdat hij gele vlaggen zou genegeerd hebben die door diezelfde Mazepin veroorzaakt werden.

Vettel liet aan de stewards weten dat hij rook voor zich zag maar niet wist of het door een gestrande wagen kwam of door een wagen die zich verremde.

In een statement liet de FIA weten dat de Stewards op videobeelden duidelijk konden zien dat Vettel daarvoor al een geel paneel was gepasseerd en ze gaven Vettel daarom een gridpenalty van vijf plaatsen. Vettel zal daardoor als allerlaatste aan de race beginnen. Vettel kreeg ook drie strafpunten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen