Sebastian Vettel moet in anonieme race toekijken hoe teamgenoot wint

Terwijl Ricciardo zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde, moest Vettel een anonieme race rijden. Hij startte nochtans als tweede, maar na de eerste safety car-periode zakte hij weg. Daarna viel hij enkel nog op door een bijna-crash.


“De safety car kwam voor mij op het verkeerde moment op de baan. Ik was toen net voorbij de pits en dat was een groot nadeel. Daarna werkte mijn ERS niet bij de herstart, zodat ik nog twee plaatsen verloor,” zei Vettel over zijn race.

Voor de safety car strijdde Vettel nog voor de tweede plaats met Bottas. Maar omdat hij net de pitstraat voorbij reed toen de safety car buitenkwam en pas een ronde later binnenkwam, viel hij buiten de top vijf. Daarna reed hij wat onopvallend rond. Het enige moment dat hij voor wat spanning zorgde was bij zijn spin bij het uitkomen van de laatste bocht waarbij hij ei zo na een crash kon vermijden.

“Ik vocht met een Mercedes en wilde hem achter me houden, waardoor ik vroeger op het gas ging, wat dus te vroeg was”, gaf Vettel aan.

Ondanks zijn mindere race gunde hij Ricciardo zijn overwinning.

“Het is goed voor Daniel dat hij vandaag gewonnen heeft, ik ben erg blij voor hem.”

Vettel staat zesde in het kampioenschap op 43 punten van teamgenoot Ricciardo die derde staat.

Geschreven door Boye Buyens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print