Williams verliest derde plaats in wk-stand aan Ferrari

De Williamspiloten kijken met gemengde gevoelens terug op hun race. Terwijl Massa licht voordeel kon halen uit de safety car, verloor Bottas daardoor veel plaatsen.


Net als voor Vettel en Rosberg kwam de safety car voor Bottas op een zeer ongelukkig moment buiten. Hij was net de pitlane voorbij toen de safety car de baan op kwam en kon pas een ronde later binnenkomen. Daardoor viel hij ver terug. Hij slaagde er niet meer in al de verloren posities goed te maken en finishte pas als achtste. Bottas had dan ook meer verwacht van zijn race na van op de derde plaats te zijn vertrokken.

“Na drie podia op rij ben ik niet tevreden met de achtste plaats, maar als team hebben we veel punten behaald. Er zat meer in vandaag, maar we hadden wat pech met de safety car waardoor ik van de tweede plaats buiten de top tien viel. We moeten deze race analyseren en ons dan focussen op de volgende race. Er zullen nog meer goede momenten komen, we worden steeds sterker,” vertelde Bottas na de race.

Massa, die als enige enkel de hardere bandencompound gebruikte, werd vijfde en pakte zo na twee uitvalbeurten in de vorige races eindelijk nog eens punten. Hij is dan ook tevreden met het eindresultaat.

“Het was een zeer moeilijke race waarin veel gebeurde. We hadden veel gevechten en het was moeilijk om op de baan te blijven. We namen wat risico met de banden en uiteindelijk was het een goed resultaat. Nu kunnen we vooruitkijken naar het tweede deel van het seizoen en ik ben zeker dat we nog meer punten zullen scoren dan we nu al hebben.”

Williams zakt in het constructeurskampioenschap naar de vierde plaats en volgt nu op zeven punten van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}