Sebastian Vettel na speculaties over terugkeer: “Er valt niets te hopen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel heeft de hoop en het gerucht over een terugkeer naar de F1 de kop ingedrukt nadat hij tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna hulde bracht aan Ayrton Senna en Roland Ratzenberger die beiden het leven lieten tijdens de GP van Imola in 1994.

Sebastian Vettel verliet de Formule in 2022, op het einde van dat seizoen ging hij met pensioen. Hij heeft in zijn carrière vier keer de rijderstitel behaald, 53 overwinningen op zijn naam geschreven en stond uiteindelijk aan de start van 299 races.

Sebastian Vettel was prominent aanwezig op het circuit in Imola. Zo organiseerde hij een herdenking voor de vroegtijdige dood van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994.  Ook was hij te zien in enkele demonstratierondes in de laatste auto waarmee Senna won, de McLaren MP4 uit 1993/8.

Na deze mooie eerbetoningen sprak hij er nog over met de media, waaronder ‘RacingNews365’. Die polsten maar al te graag of dit zijn racevonk opnieuw had aangewakkerd en of hij in de verleiding zou kunnen komen om een comeback te maken.

“Dat ben ik momenteel niet van plan”, aldus Vettel. “Ik kan wel niet ontkennen dat ik bepaalde zaken van de sport mis maar ik ben nog altijd blij met mijn beslissing die ook één van mijn moeilijkste is geweest in mijn leven.”

“Je bent nou eenmaal bevoorrecht als je in de Formule 1 rijdt, je maakt zeer unieke momenten mee, ik heb er zoveel mooie beleefd waar we nog dagen over kunnen praten. Wat ik nu momenteel doe zijn nieuwe uitdagingen proberen en aangaan.”

Op het einde van zijn carrière in de F1 zag je al aan Vettel dat hij een ander soort mens was dan als in zijn beginjaren. Zo pleitte hij vooral over milieu- en mensenrechtenkwesties.

Maar de F1 is een speciale wereld. Nadat bekend werd gemaakt dat Mercedes Lewis Hamilton aan Ferrari verliest zou Vettel gesprekken hebben gevoerd met Toto Wolff over het vrije zitje bij het team van Mercedes.

Nu die mogelijkheid van dat partnerschap voorlopig van tafel is, is de 36-jarige blij met zijn aanvankelijke beslissing, waarbij hij zegt dat er niets is veranderd wat tot een comeback kan leiden.

“Ik ben gewoon blij met het leven dat ik nu heb. Zoals ik al zei, ik mis wel bepaalde zaken uit de F1 maar het is altijd geven en nemen in het leven.” 

Geschreven door Vincent Bogaerts

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print