Sebastian Vettel niet blij met eerste strafpunten

Sebastian Vettel heeft voor een incident met Felipe Massa tijdens de GP van Groot-Brittannië zijn eerste strafpunten gekregen.

Vettel ging tijdens de GP van Groot-Brittannië plots breed met Felipe Massa naast hem. De Braziliaan moest uitwijken voor Vettel die simpelweg niet instuurde en rechtdoor ging.

Massa deed zijn beklag over de boordradio waarna de stewards een onderzoek startten. De stewards beslisten uiteindelijk om Vettel een tijdstraf te geven van vijf seconden alsook twee strafpunten op zijn superlicentie.

Sebastian Vettel zelf is alvast niet te spreken over het feit dat hij voor de bewuste fase in de race van de stewards een bestraffing kreeg.

“Ik denk niet dat het noodzakelijk was,” zei hij na afloop van de race. “Het is niet zo dat ik het opzettelijk deed, dat ik hem van de baan wou duwen.”

“Ik ging zelf van de baan. Ik had compleet geen grip. Iedere keer dat ik wou afsturen verloor ik de achterkant van de wagen, keer op keer.”

“Uiteraard was dat voor hem slecht, al weet ik niet hoeveel grip hij daar toen had. Voor hem lijkt het misschien alsof ik hem van de baan duw maar ik kon nergens naartoe. Indien ik zelf die rijlijn koos, waarom ging ik dan van de baan?”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}