Verstappen geniet van gevecht met Rosberg

Max Verstappen heeft zich andermaal in de kijker gereden tijdens de GP van Groot-Brittannië. Hij mocht voor de derde keer dit seizoen op het podium staan.

Max Verstappen reed, na een mooi gevecht met Nico Rosberg, als derde over de finish. De Nederlander passeerde Rosberg aan het begin van de race, maar moest in het droge zijn plaats weer inleveren aan de Duitser. Verstappen heeft in ieder geval veel plezier gehad aan de GP van Groot-Brittannië.

“Het was geweldig en erg leuk”, zei Verstappen op het podium. “In het begin had ik moeite met de zichtbaarheid, maar wanneer het opklaarde kon ik doorduwen en wist ik Nico voorbij te gaan. Daarna was de snelheid ook goed, maar we beslisten om niet te snel de droge banden te monteren. Na de pitstop kon Lewis ook niet wegrijden. Nico zette me onder druk en we hadden een mooi gevecht. Ik had het moeilijk op het rechte stuk en Nico maakte een mooi inhaalmanoeuvre. Ik hoorde dat Nico een probleem had en probeerde hem opnieuw in te halen, maar het was niet makkelijk in de vuile lucht.”

Max Verstappen staat voor de tweede keer op rij op het podium en is dan ook erg blij. “Ik sta nu twee keer op rij op het podium, wat erg goed is. Hopelijk kunnen we dat blijven doen en zijn we in staat om het gat met Mercedes te dichten. Maar eerst moeten we Ferrari inhalen in het kampioenschap.”

Red Bull heeft na deze race negen punten achterstand op Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}