Sebastian Vettel ontkent geruchten: “Ik ben niet aan het onderhandelen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft gereageerd op geruchten die de voorbije jaren zijn over een eventuele deelname aan de Formule E.

Het was ABT Cupra-teambaas Thomas Biermaier die leek te suggereren dat Sebastian Vettel mogelijk een comeback in de autosport zou maken en dan specifiek in de Formule E en bij zijn team.

“Misschien kijken we naar Zwitserland. Daar woont een racepiloot die erg geëngageerd is op het vlak van het milieu hij doet veel werk op het vlak van sustainability,” zei Biermaier.

Die uitspraken van Biermaier werden geïnterpreteerd als een mogelijke samenwerking met Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen reageerde op de geruchten en ontkent dat hij in de Formule E gaat racen.

“Ik ben niet in gesprek met ABT Cupra of eender welk ander team om in de Formule E te gaan race,” aldus Vettel volgens de Spaanse versie van ‘Motorsport.com’. “Er worden woorden in mijn mond gelegd en ik wil verduidelijken dat ik momenteel geen terugkeer naar de motorsport overweeg.”

Eerder had ook Alejandro Agag, de oprichter van de Formule E, laten verstaan dat hij al vruchteloos had geprobeerd om Sebastian Vettel te overtuigen om deel te nemen aan de Formule E.