Red Bull reageert: “Berichten over Sergio Perez zijn onwaar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen circuleerden er berichten dat Sergio Perez een serieuze salarisverlaging dreigde te moeten incasseren. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zijn die berichten echter niet juist.

Na een sterk seizoensbegin kende Sergio Perez de voorbije races een veel mindere periode. In die mate zelfs dat, waar hij tijdens het begin van het seizoen een titelrivaal voor Max Verstappen leek, nu een achterstand heeft van maar liefst 125 punten op Verstappen. Met het ingaan van de zomerpauze ontstond zo het verhaal dat Red Bull Sergio Perez een serieuze salarisverlaging kon opleggen (Sergio Perez dreigt door tegenvallende resultaten serieus salaris te moeten inleveren).

Daar is volgens Helmut Marko echter niets van aan. Volgens Helmut Marko doet Sergio Perez wat van hem verwacht wordt, hij staat tweede in het kampioenschap, en heeft hij gewoon met Max Verstappen een erg zware tegenstander en teamgenoot.

“Geen idee waar dat plots vandaag komt,” aldus Marko tegenover ‘F1 Insider’ over de berichtgeving die oorspronkelijk van ‘De Telegraaf’ kwam. “Het is echt gebakken lucht. De contracten zijn erg precies bepaald. Er zal geen salaris ingeleverd worden.”

“Max rijdt gewoon op eenzame hoogte. Er is dan ook geen enkele reden waarom we maatregelen tegen Perez zouden nemen. Hij heeft nog ene contract bij Red Bull voor 2024.”

Daarmee bevestigde Helmut Marko andermaal dat Sergio Perez zich geen zorgen moet maken over zijn toekomst bij Red Bull, al lijkt dat er niet voor te zorgen dat met de regelmaat van de klok berichten en geruchten over Perez zijn toekomst de ronde doen. Teambaas Christian Horner laat verstaan dat verschillende partijen echter interesse tonen in de Mexicaan zijn racezitje.

“We bevinden ons gewoonweg in een positie waarin er veel interesse voor ons is,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports News’. “Het komt niet alleen van Perez en Ricciardo, er zijn ook rijders van buitenaf die polsen voor 2025.”

Christian Horner laat echter verstaan dat Red Bull veel te danken heeft aan Perez, niet op zijn minst wat hij gedaan heeft voor Max Verstappen tijdens het behalen van diens eerste wereldtitel in 2021.

“Checo is zeer populair in het team. Laat ons niet vergeten wat hij in 2021 heeft gedaan,” aldus Horner. “Vergeet ook zijn bijdrage niet aan het behalen van de constructeurstitel vorig jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner