Mercedes twijfelt niet: “George Russell zal wereldkampioen worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat hij tijdens zijn tweede seizoen bij Mercedes iets minder goed lijkt te presteren twijfelen ze bij Mercedes niet aan de capaciteiten van George Russell. Ze geloven nog steeds dat George Russell het in zich heeft om F1-kampioen te worden.

Tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes slaagde Russell erin om meer punten te behalen dan zevenvoudig wereldkampioen en teamgenoot Lewis Hamilton. Russell behaalde ook de enige overwinning van Mercedes vorig seizoen. Dit jaar verloopt echter minder goed want Russell heeft tot dusver 49 punten minder dan Lewis Hamilton. Toch leidt dit bij Mercedes niet tot twijfels.

“Hij is een ongelooflijk professionele rijder die zeer, zeer hard werkt,” aldus Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes. “Hij is één van die rijders waarvan je zegt dat er geen twijfel over bestaat dat hij ooit wereldkampioen wordt, dit op voorwaarde dat wij hem een wagen geven die goed genoeg is. We werken uiteraard zeer hard om dat te verwezenlijken.”

Shovlin werkte met verschillende wereldkampioenen samen en hij ziet bij Russell kwaliteiten die je nodig hebt om F1-kampioen te worden.

“Hij is zeer technisch, hij past zich ook goed aan wanneer de omstandigheden wijzigen,” vertelt Shovlin. “Al de goede rijders worden steeds beter, ze zijn gefocust op opportuniteiten waardoor ze beter kunnen worden.”

“Toen hij vorig jaar in Hongarije de polepositie veroverde was dat een verrassing voor ons want hij had geen goede vrijdag. We deden enkele wijzigingen aan de wagen maar hij deed het geweldig tijdens de kwalificatie om die pole te veroveren.”

“Hij is zo enorm gefocust dat er geen twijfel over bestaat dat hij samen met het team in de toekomst erg veel successen zal behalen.”