“Het is indrukwekkend wat Oscar Piastri presteert, je zou vergeten dat hij 15 maanden niet heeft geracet”

Oscar Piastri en Lando Norris

De voorbije weken heeft Oscar Piastri enkele indrukwekkende raceweekends achter de rug. Daarbij onder andere een indrukwekkende tweede plaats tijdens de sprintrace op Spa-Francorchamps. Volgens zijn manager Mark Webber zou je als buitenstaander vergeten dat Piastri gedurende 15 maanden niet heeft geracet.

“Ik denk dat het voor het volledige team enkele buitengewone weken zijn geweest,” vertelde Mark Webber tegenover de officiële F1-website. “Het niveau is op zeer korte tijd serieus verhoogd, daar moeten we niet bescheiden over zijn.”

“Volgens mij zou je snel vergeten dat Oscar vorig jaar niet geracet heeft. Tijdens het begin van het jaar vraagt het wat tijd. Het is zijn eerste keer in de Formule 1, het is niet dat hij terugkeert na een pauze ofzo. Hij heeft gedurende 15 maanden niet geracet, hij heeft nog nooit in de F1 geracet!”

Met Lando Norris heeft Oscar Piastri bovendien een zeer sterke en ervaren teamgenoot bij McLaren.

“Lando heeft buitengewoon gepresteerd, Lando is een toprijder, dat weten we en dat Oscar zich dan zo goed staande houdt … Uiteraard zijn we zeer trots op hem.”

“Hij presteert fenomenaal, het is een fenomenaal eerste jaar in de Formule 1 voor Oscar. Maar hij zal hard blijven werken om nog beter te worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner