Sergio Perez dreigt door tegenvallende resultaten serieus salaris te moeten inleveren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens berichtgeving van het Nederlandse ‘De Telegraaf’ moet Sergio Perez vrezen voor een serieuze aanpassing van zijn salaris. Door een clausule in Sergio Perez zijn contract zou Red Bull immers het salaris van de Mexicaan kunnen verminderen.

In het contract van Sergio Perez zou volgens ‘De Telegraaf’ een clausule zijn opgenomen waardoor zijn salaris aangepast kan worden wanneer het puntenverschil met teamgenoot Max Verstappen te groot is. Volgens de clausule zou er een aanpassing kunnen gebeuren wanneer het puntenverschil met Verstappen 125 punten of meer bedraagt.

Het puntenverschil bij het ingaan van de zomerpauze bedraagt momenteel exact 125 punten. Red Bull zou nu het salaris van Perez met enkele miljoenen euro’s kunnen verminderen. Of Red Bull daadwerkelijk het salaris van Perez vermindert is echter de vraag.

Een andere vraag is of Perez moet vrezen voor zijn racezitje bij Red Bull, de voorbije weken werd daarover druk gespeculeerd. De Mexicaan heeft nog een contract tot eind 2024. Red Bull-adviseur Helmut Marko liet al verstaan dat Perez niet moet vrezen voor zijn racezitje als hij gewoon tweede in de wk-stand blijft.

Over zijn salaris repte Helmut Marko echter met geen woord …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner