Liberty Media: “Kostprijs organiseren Las Vegas GP stijgt naar 400 miljoen dollar”

F1
F1

F1-eigenaar Liberty Media heeft laten verstaan dat de kostprijs voor het bouwen van het circuit en de organisatie van de F1-race in Las Vegas verder is opgelopen. De kostprijs is ondertussen naar 400 miljoen dollar gestegen.

Met Las Vegas staat er een derde Amerikaanse race op de F1-kalender. Na Texas en Miami zal er dus ook geracet worden op de befaamde Las Vegas Strip. Liberty Media neemt, in tegenstelling tot andere races op de F1-kalender, de volledige organisatie en uitbating van de race op zich.

Voor de F1-race in Las Vegas wordt een volledig nieuw pitgebouw en een nieuwe pitlane gebouwd. De kisten daarvoor lopen volgens Liberty Media op, zeker gezien de erg hoge inflatie die er nu is waardoor ook de prijzen van bouwmaterialen fel zijn gestegen. Het totale kostenplaatje zou volgens Liberty Media nu rond de 400 miljoen dollar uitkomen. In ruil voor de forse investeringen van Liberty Media heeft het met de stad Las Vegas een tienjarige overeenkomst voor de organisatie van een F1-race getekend.

“Ik ben erg blij dat de voorbereidingen op schema liggen en dat ondanks dat de kosten omwille van de inflatie hoog oplopen, we geen veranderingen verwachten op het vlak van verdiensten en rendabiliteit van het project,” zo liet Liberty Media CEO Greg Maffei tijdens een investeerdersdag verstaan.