Nieuws dodelijke crash Dilano van ’t Hoff raakte Max Verstappen bijzonder hard: “Ik dacht: Dat had mijn familie kunnen zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Nederlandse ‘Formule 1 magazine’ blikt Max Verstappen terug op het moment terug dat hij het nieuws vernam dat zijn landgenoot Dilano van ’t Hoff een dodelijke crash had gemaakt. Het nieuws kwam erg hard binnen bij Verstappen.

Volgens Verstappen begin je niet alleen zelf als racepiloot op zo’n moment na te denken, ook ouders zullen op zo’n moment erg hard beginnen nadenken. Willen ze nog wel dat hun zoon of dochter in een kart begint te racen?

“Die gedachten zijn heel logisch, maar je kind kan ook met de fiets aangereden worden in Amsterdam. Risico’s horen bij het leven of je moet jezelf in het gips zetten en thuis blijven zitten. Maar natuurlijk sta je er wel bij stil. Ik ook, ja”, aldus Verstappen tegenover ‘Formule 1 magazine’.

Verstappen deelde na het overlijden van Dilano via de sociale media zijn medeleven. Daarop kwam vervolgens ook reactie van de zus van Dilano. Dat was voor Verstappen een erg emotioneel moment waarin hij tot het besef kwam dat iedereen een dodelijke crash kan meemaken.

“Toen het nieuws van het ongeluk van Dilano naar buiten kwam, had ik er via social media een bericht uitgestuurd. Even later zag ik dat de zus van Dilano onder mijn post had gereageerd: ‘Max, jij was zijn grote voorbeeld. Bedankt voor dit bericht.’,” vertelt Verstappen. “Die reactie deed wel wat met me. Dan denk ik ook meteen even aan mijn familie. Dan denk je wel van: Shit, als dit mij was overkomen, dan hadden zij… Dan denk je wel: Fuck.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner