Sebastian Vettel over voormalige teamgenoot: “Hij was het grootste natuurtalent ooit”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens zijn F1-carrière racete Sebastian Vettel tegen heel wat grote namen. Daarnaast had Vettel ook heel wat teamgenoten en van één daarvan vindt Vettel dat hij het grootste natuurtalent ooit was.

Tijdens zijn 15 jaar in de Formule 1 racete Vettel tegen rijders zoals Michael Schumacher, Fernando Alonso, Max Verstappen en Lewis Hamilton. Een reeks grote namen waaraan je ongetwijfeld nog verschillende andere namen kan toevoegen. Kimi Raikkonen is er daar één van en volgens Vettel was Raikkonen het grootste natuurtalent dat hij in de Formule 1 ooit is tegengekomen.

“Ik denk dat Kimi eigenlijk het grootste natuurtalent is dat ik ooit ben tegengekomen,” aldus Vettel over zijn voormalige teamgenoot bij Ferrari in de ‘Beyond The Grid’ podcast. “Gewoon op het vlak van pure snelheid denk ik. Hij toont het in een F1-bolide maar ook in eender welke andere soort wagen.”

“Mocht er een raceklasse bestaan waarbij er iedere dag van wagen wordt gewisseld dan zou Kimi na tien dagen al de andere rijders op een ronde gezet hebben. Hij is een natuurtalent.”

“Hij heeft totaal geen tijd nodig om zich aan een wagen aan te passen, hij weet wat de wagen nodig heeft. Geef hem een stuur en hij weet wat hij moet doen.”

“Soms heb je het gevoel dat het niet eerlijk is, dat je jezelf moet aanpassen, zowel van het circuit als de omstandigheden maar Kimi weet het meteen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print