Sebastian Vettel steunt Lewis Hamilton: “Het knielen voor de race moet beter”

Lewis Hamilton uitte na afloop van de Hongaarse GP kritiek op de manier waarop het protest tegen racisme en voor meer diversiteit werd georganiseerd. Sebastian Vettel treed Hamilton daar nu in bij.


In Hongarije zag het er allemaal wat ‘rommelig’ uit en duurde de actie tegen racisme amper een handvol seconden alvorens het Hongaars volkslied werd ingezet, dit tot grote frustratie van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Volgens Hamilton moet de Formule 1 als sport een beter platform aanreiken voor de acties en ook volgens Vettel moet het moment waarop het protest plaatsvindt beter worden georganiseerd.

“Wat je ziet is hoe de situatie is,” aldus Vettel volgens ‘Autosport’. “Op zondag was er zeer, zeer weinig tijd, het verliep allemaal wat overhaast. Ik denk dat de rijders net gingen toekomen.”

“Er was net wat tijd zodat iedere rijder kon doen wat hij wenste te doen maar vervolgens werd begonnen met het nationaal volkslied.”

“Ik kijk vooruit en we zullen inderdaad hierover onderling iets beter praten. Hopelijk krijgen we het voor elkaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »