Sebastian Vettel “te gretig” in Monaco

Sebastian Vettel, de leider in het kampioenschap, is voor het eerst dit seizoen verslaan door zijn teamgenoot Kimi Räikkönen tijdens de kwalificatie. Vettel verklaarde “te gretig” te zijn geweest om de polepositie te veroveren in de straten van Monaco.

Sebastian Vettel was tijdens zijn laatste ronde nochtans sneller in de eerste sector dan Kimi Räikkönen, maar moest uiteindelijk 43 duizendsten toegeven aan de Fin in de andere Ferrari. Vettel kwam na de kwalificatie voor de GP van Monaco tot de conclusie dat hij te veel pushte.

“De wagen was prima, erg leuk om mee te rijden, maar ik pushte waarschijnlijk te veel tijdens de laatste ronde. Ik ging wat breed in de vijfde bocht”, verklaarde Vettel. “Tijdens mijn allerlaatste ronde was ik wat te gretig in de tweede sector. Ik wou te veel en verloor wat tijd.”

Positief nieuws voor de Duitser is dat zijn belangrijkste concurrent voor het kampioenschap, Lewis Hamilton, op z’n minst tien plaatsen verder op de grid staat, nadat de Brit Q3 niet haalde. Vettel liet wel verstaan niet geïnteresseerd te zijn in de startpositie van Hamilton. “Het kan me niet echt schelen”, vertelde Vettel. “We waren beiden aan het strijden voor de beste startpositie voor de race van morgen.”

Verder verwacht Sebastian Vettel geen problemen met zijn teamgenoot bij de start van de race, hoewel het moeilijk inhalen is in Monaco.

“We hebben al genoeg races achter de rug, dus we weten wat we moeten doen in de eerste bocht. We zijn hier om te racen. We weten ook hoe belangrijk de eerste startplaats is in Monaco, dus we weten wat er morgen zal gebeuren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022