Sebastian Vettel van laatste naar tweede: “Paraplu’s van fans hebben mij geholpen”

Sebastian Vettel behaalde tijdens een knotsgekke GP van Duitsland van op de laatste plaats een sublieme tweede plaats en dat onder erg moeilijke omstandigheden. De ervaren Vettel kreeg naar eigen zeggen hulp van de toeschouwers en hun paraplu’s.


“Het was echt ongelooflijk!” zij een uitgelaten Sebastian Vettel tegenover de Duitse zender ‘RTL’. “Het was zeer moeilijk om de omstandigheden in te schatten. Het heeft steeds gemiezerd met de regen en ik kon moeilijk inschatten of het nu nog regende of niet omdat tegelijkertijd ook de banden aan het verslijten waren.”

Vettel ondervond tijdens het begin van de race wat problemen om op de intermediates het juiste ritme te vinden.

“Het lukte ook niet zo goed meteen op de intermediates, het duurde even alvorens het tempo goed werd. We besloten vervolgens om op droogweerbanden om te schakelen.”

En om de beslissing te nemen om over te stappen op droogweerbanden had Vettel een bijzonder hulpmiddel: de F1-fans en hun paraplu’s.

“De beste indicator waren de toeschouwers, dat is echt geen grap. Ik hield mijn hand geregeld naar buiten en de druppels waren redelijk groot, het waren er echter niet zoveel.

“Omdat de banden ondertussen serieus versleten waren voelde het aan alsof het nog serieus nat was. Ik begon dan maar naar de toeschouwers te kijken om te zien of de paraplu’s nog open waren. Die waren echter allemaal weg en je gaat voor je plezier toch niet in de felle regen zitten.”

“Ik besloot om het dan op droogweerbanden te proberen en nadien moesten we nog eens binnen voor intermediates. We bleven maar wisselen”

Op het einde kwam de safety car nog op de baan maar in de slotronden slaagde Vettel er alsnog in om naar de tweede plaats op het podium te rijden.

“Toen de safety car kwam dacht ik bij mezelf ‘Nee, toch niet achter de safety car over de finish’ maar uiteindelijk hebben de baanmarshalls de wagen zeer snel weg gekregen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022