Sebastian Vettel verbaasd door groot verschil met Rosberg

Sebastian Vettel reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Europa een vierde tijd, op meer dan een seconde van polesitter Nico Rosberg. Vettel is verbaasd door het grote verschil met Rosberg maar hoopt er tijdens de race het beste van te maken, te beginnen met een goede start.

Na een sterke prestatie in Canada verwachtte Ferrari dat het Mercedes in Baku zou kunnen uitdagen voor de polepositie en de overwinning. Van dat eerste kwam niets in huis en ook wat dat tweede betreft zal het moeilijk worden.

Nico Rosberg reed beide Ferrari’s tijdens de kwalificatie op meer dan een seconde. Sebastian Vettel staat versteld door de grote kloof met Mercedes in Baku. Volgens Sebastian Vettel kan dat verschil niet enkel en alleen verklaard worden door het enorm lange rechte stuk van 2,2 kilometer.

“Als je kijkt naar het verschil met de polepositie, dan denk ik niet dat dit gerechtvaardigd is. We hebben een sterke motor en hebben heel wat progressie geboekt. Ik denk dan ook niet dat je daar het verschil moet zoeken,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie.

“Ik weet dat het niet de plaats is waar we het meeste tijd verloren. Er zijn hier veel bochten en we ondervinden hier in de trage bochten blijkbaar meer moeilijkheden dan de anderen . Dat is iets dat we moeten zien te begrijpen. We weten dat onze wagen snel is maar om een of andere reden ondervinden we hier moeilijkheden.”

In Canada wist Vettel van op de derde plaats een superstart te maken en naar de leiding te reiden, iets wat hij uiteraard ook in Baku maar al te graag zou doen.

“Het is mogelijk, alles hangt af van wat de anderen doen. We hadden hier al enkele goede oefenstarts en we zouden ook morgen een goede start moeten maken,” kijkt Vettel alvast vooruit naar morgen. “We kennen ook wat geluk door de gridpenalty voor Perez mogen we van op de ‘propere’ kant vertrekken. We zullen zien.”

“Het zal een lange races worden. De start zal inderdaad belangrijk zijn, die is altijd belangrijk, maar het zal belangrijker zijn om de race te finishen en ik denk dat dit een uitdaging zal worden. We hebben al heel het weekend rijders kleine fouten zien maken. De ene fout had al grotere gevolgen dan de andere. Met dat in het achterhoofd wordt het een lange race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer