Sebastian Vettel verwacht geen gridpenalty te krijgen

Sebastian Vettel moest aan het einde van de tweede oefensessie vroegtijdig stoppen omwille van een probleem met zijn versnellingsbak. De Duitser denkt echter niet dat hij een gridpenalty zal krijgen.

Vettel zette in zijn Ferrari tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd neer, wat de hoop doet opleven dat Ferrari in Oostenrijk daadwerkelijk een bedreiging voor Mercedes zou kunnen vormen. Toch viel er niet alleen goed nieuws te noteren bij de Scuderia.

Sebastian Vettel kreeg kort voor het einde van de tweede oefensessie immers af te rekenen met een versnellingsbakprobleem. Ook tijdens de eerste oefensessie had Vettel een technisch probleem, wat nadien ook toegeschreven werd aan de versnellingsbak.

De Duitser zelf maakt zich alvast geen zorgen. Vettel verwacht immers niet dat hij zijn versnellingsbak zal moeten wisselen, waardoor een gridpenalty vermeden kan worden.

“We ondervonden een probleem met de versnellingsbak. Enkele sensoren sprongen in veiligheidsmodus en we vertraagden. We zullen het van dichtbij bestuderen. We weten niet wat het probleem is maar het lijkt geen verband te houden met wat deze ochtend gebeurde,” aldus Vettel.

“Oostenrijk is een circuit waar het belangrijk is om een goed ritme op te doen. Het is een korte ronde, waardoor je goed in je ritme moet zien te geraken en hoe meer ronden je aflegt, des te beter. Jammer genoeg konden we niet zoveel ronden afleggen als gewild. Het is nu eenmaal zo en nu moeten we zien wat er morgen gebeurt en vooral op zondag,” besluit Vettel.

Volgens Vettel is het moeilijk om in te schatten of Mercedes tijdens de rest van het weekend bedreigd kan worden.

“Het is moeilijk om te zeggen. Meestal kunnen ze ’s nachts er voor zorgen dat ze nog een stap vooruit zetten. Hopelijk kunnen we hen bijhouden en hen morgen goed onder druk zetten,” aldus Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer