Verstappen krijgt hoofdpijn maar rijdt wel de achtste tijd

Max Verstappen reed zich tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Oostenrijk naar een achtste tijd. De Nederlander was daarmee opnieuw de beste rijder met een Renault-motor.

“Op de zachte banden ging het goed: de rondetijden waren zeker niet slecht”, zei Max Verstappen na afloop van de tweede oefensessie tegenover zijn officiële website. “Op de superzachte banden ging het erg goed. Ik werd alleen in mijn laatste snelle ronde opgehouden in de laatste sector, anders hadden ik zeker de vijfde tijd kunnen noteren.”

Verstappen deed tijdens de tweede oefensessie wel zijn beklag over hoofdpijn, die werd blijkbaar veroorzaakt door vibraties in de wagen.

“Ik blokkeerde op een gegeven moment mijn voorbanden, waardoor er vibratie in de auto kwam. Daardoor kreeg ik hoofdpijn”, aldus Verstappen. De Nederlander blikt wel met een goed gevoel terug op de eerste dag in Oostenrijk. “Het belangrijkste is om in de eerste sessie de meest belangrijke zaken te kunnen testen. Dat hebben we gedaan, zodat we in de tweede sessie de juiste keuze konden maken voor de afstelling. Ik ben er erg blij mee.”

De verwachtingen voor morgen tijdens de kwalificatie zijn dan ook goed.

“Het ziet er tot nu toe niet verkeerd uit. Ik denk dat een top tien klassering voor de kwalificatie wel mogelijk is,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}