Sensationele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Verschillende Italiaanse en Spaanse media berichten dat de kans groot is dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap naar Ferrari maakt. Mocht dat het geval zijn dan zou dat de meest spraakmakende overstap in de Formule 1 in jaren zijn.

De voorbije jaren waren er erg vaak geruchten die Lewis Hamilton aan Ferrari linkten. Ook voorafgaand aan zijn meest recente contractverlenging bij Mercedes werd Hamilton aan een eventuele overstap naar Ferrari gelinkt. Uiteindelijk werden de onderhandelingen bezegeld met een contractverlenging van twee jaar bij Mercedes.

Lewis Hamilton leek zo op weg om zijn F1-carrière bij Mercedes te beëindigen. Hamilton kreeg ook een aanzienlijke salarisverhoging en ook na zijn F1-carrière wou Hamilton een ambassadeursrol bij Mercedes op zich nemen. Desondanks zou er nu toch sprake zijn van een mogelijke overstap naar Ferrari.

Ferrari verlengde onlangs het contract van Charles Leclerc maar dat van Carlos Sainz loopt nog steeds eind dit jaar af. Ferrari-president John Elkann en Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zouden volgens berichten plannen hebben om Lewis Hamilton in 2025 de teamgenoot van Charles Leclerc te maken. Dit zou ook verklaren waarom er met geen woord gerept wordt over een contractverlenging voor Carlos Sainz. Eerder deze week waren er berichten dat de contractbesprekingen met Carlos Sainz volledig tot stilstand zijn gekomen.

In principe ligt Lewis Hamilton onder contract bij Mercedes maar er zouden in zijn contract zogenaamde ‘exit-clausules’ zijn opgenomen waardoor Hamilton wel degelijk eind 2024 de overstap naar Ferrari zou kunnen maken. Hamilton heeft tot dusver heel zijn carrière trouw gebleven aan Mercedes, eerst bij McLaren dat met Mercedes-motoren reed en vervolgens als rijder bij het Mercedes-fabrieksteam waar hij maar liefst zes van zijn in totaal zeven wereldtitels behaalde.

Afwachten of de geruchten werkelijkheid worden maar de F1-paddock staat alvast in rep en roer …