Sergio Perez: “Dit moeten we tot op de bodem uitzoeken, dit is echt onaanvaardbaar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat hij vanuit de pitlane moest vertrekken finishte Sergio Perez de GP van Australië als vijfde. De Mexicaan bleef grotendeels uit de problemen en beperkte enigszins de schade in de titelstrijd. Toch weegt vooral de frustratie door omwille van de problemen die hij met zijn Red Bull F1-bolide op zaterdag had.

Tijdens de kwalificatie ging Perez rechtdoor nadat hij zich verremde. Perez kwam daardoor vast te zitten in de grindbak en in Q1 zat Perez zijn kwalificatie er al meteen op. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen stond voor een zware inhaalrace die hij uiteindelijk als vijfde wist af te sluiten.

De problemen met de wagen van Perez begonnen echter niet tijdens de kwalificatie. Ook tijdens de oefensessie op zaterdag ging Sergio Perez maar liefst vier keer naast de baan, telkens omwille van problemen met de wagen. Perez wil dan ook dat Red Bull het probleem verhelpt en ervoor zorgt dat het niet terugkeert.

“Het was echt en zeer slecht weekend. Wat op zaterdag gebeurde is echt onaanvaardbaar,” vertelde een gefrustreerde Sergio Perez na de GP van Australië. “We moeten dit tot op de bodem uitzoeken want tot op zaterdag hadden we een goed raceweekend.”

Volgens Perez zorgden de problemen die Perez op zaterdag ondervond voor een vertrouwensprobleem.

“We werkten zo hard om deze grand prix voor te bereiden en vervolgens zorgt dat probleem voor een serieuze terugval, we verloren al het vertrouwen,” aldus Perez. “Ik denk dat ik zeker in staat zou geweest zijn om voor de overwinning te strijden, om vervolgens als vijfde te finishen is gewoon schade beperken.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print