“Sergio Perez duwde Max Verstappen bewust in het gras, Max gaat dit niet zo laten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens F1-analist Peter Windsor zocht Sergio Perez tijdens de eerste ronde van de sprintrace gisteren doelbewust de confrontatie met Max Verstappen op en duwde hij Verstappen dan ook bewust in het gras. De relatie tussen beide heren staat volgens Windsor al veel langer onder ‘hoogspanning’.

Tijdens de eerste ronde van de sprintrace kwam Perez slecht uit de eerste bocht, daarmee leek hij de gewonnen positie tegenover Verstappen te moeten gaan opgeven maar de Mexicaan leek met het mes tussen de tanden te verdedigen. Verstappen werd richting het gras geduwd waarna Perez toch plots opnieuw ruimte gaf.

De discussie is nu of de actie van Sergio Perez bewust was of niet. Meteen na afloop van de race gingen beide heren in gesprek met elkaar. Verstappen liet weten dat Perez hem vertelde dat hij hem door de slechte weersomstandigheden niet had gezien, iets dat Perez ook voor de tv-camera’s herhaalde. Maar was dat wel zo? Analist Peter Windsor heeft daar sterk zijn twijfels over en beschuldigt de Mexicaan van een doelbewuste actie.

“Ik twijfel er niet aan dat Perez precies wist wat hij deed. Na de race zei hij dat het zicht verschrikkelijk was en dat hij niet wist dat Max zich daar bevond, dat hij hem ruimte had gegeven zodra hij wist dat Max er zat. Natuurlijk zegt hij dat, niet waar? Waar had hij dan gedacht dat Max zou zitten?,” wijst Windsor met een beschuldigende vinger naar Perez in een video op YouTube. “Hij wist dat hij niet goed uit de eerste bocht kwam en dat Max een goede exit had, absoluut. Zelfs als Perez niet zou geweten hebben dat hij er zat dan nog had hij er van uit kunnen gaan en niet zomaar van zijn rijlijn afwijken en aannemen dat hij er niet zat. Het is tenslotte je teamgenoot.”

De relatie tussen Perez en Verstappen staat al langer onder ‘hoogspanning’ en Peter Windsor meent dan ook dat dit het zoveelste incident is dat die relatie nog verder zal beknotten.

“Plaats dit eens in perspectief met hoe het met Perez gaat sinds Baku, die toen zei dat hij de strijd met Max kon aangaan. Denk dan ook terug aan wat vorig jaar in Brazilië gebeurde, dan is het geen verrassing dat Perez dit deed, zeker na zijn slechte kwalificatie op vrijdag. Hij moest laten zien wat hij kon doen.”

Volgens Windsor zal dit incident de situatie voor Perez bij Red Bull alleen nog lastiger maken.

“Perez was helemaal fout met wat hij deed en ik denk dat Max had moeten voorzien dat Perez zoiets zou doen. Verstappen zal hiermee niet blij zijn en Perez weet nu dat hij waarschijnlijk een slapende reus wakker heeft gemaakt, in die zin dat hij nooit meer enige ruimte zal geven. Ook Red Bull zal niet onder de indruk geweest zijn.”