Nico Hulkenberg: “Podiumfinish was niet realistisch, naar slicks gaan was de juiste beslissing”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de sprintrace maakte Nico Hulkenberg een goede start en reed hij zelfs enige tijd in de top drie. Uiteindelijk zat Hulkenberg door zijn intermediates maar slaagde hij er door een overstap op slicks alsnog in om in de punten te finishen.

“Het was een drukke race maar wel positief voor ons,” vertelde Hulkenberg na afloop. “Toen we naar hier kwamen hadden we niet verwacht dat we tijdens de sprintrace punten zouden behalen.”

“Ik ben blij dat ik bijkomende punten heb behaald. Het was een leuke race in wisselvallige omstandigheden. Het team heeft het goed gedaan en we hebben onszelf beloond.”

Nadat Hulkenberg door zijn intermediates zat verloor hij vooraan posities maar tegen het einde van de sprintrace kwam Hulkenberg de pits in voor slicks. Op de slicks werden gezien de opgedroogde baan veel snellere rondetijden gereden en zo slaagde Hulkenberg er alsnog in om als zesde te finishen, ook al was hij na zijn pitstop teruggevallen naar de twaalfde plaats.

“Het was de enige mogelijke beslissing die we konden nemen want de intermediates zaten erdoor,” verklaart Hulkenberg de beslissing van het Haas F1 team om een pitstop te maken. “Als je zag hoe snel de andere wagens me naderden en inhaalden, ik had totaal geen grip meer, het was een logische beslissing om te pitten.”

“Mijn intermediates zaten er volledig door, ik ging meer achteruit dan de anderen en het circuit was eigenlijk klaar voor slicks. We besloten dat te doen het het bleek voor ons de juiste beslissing.”

“George (Russell) was de eerste die het deed en het team zei me dat het oké was om te doen. Ik vond het ook tijd om de overstap te maken.”