Sergio Perez: “Force India was mijn eerste keuze”

Toen Sergio Perez te weten kwam dat hij McLaren zou verlaten had hij meteen een voorkeur voor Force India
image
Eind 2012 raakte bekend dat Perez de veelbesproken overstap van Sauber naar McLaren zou maken om daar in 2013 Lewis Hamilton te vervangen. Maar het kan snel verkeren in de Formule 1, dat is nog maar eens gebleken. Na amper één seizoen werd de Mexicaan immers aan de kant geschoven om Kevin Magnussen een kans te geven bij McLaren.

Komend seizoen zal Perez voor Force India rijden en daar samen met Nico Hulkenberg een rijdersduo vormen.

“Toen bevestigd werd dat ik McLaren zou verlaten was Sahara Force India mijn eerste keuze,” aldus Perez tegenover de officiële F1-website. “Het is een erg goed team en net als mij heeft het een honger naar succes.”

“De onderhandelingen met Force India begonnen rond de race in Austin. Ik woonde enkele meetings bij en we voerden enkele telefonische gesprekken alvorens we tot een akkoord kwamen.”

Perez blikt ondanks het feit dat hij al na amper één seizoen McLaren opnieuw verlaat toch tevreden terug op zijn periode bij McLaren.

“Het was een belangrijke leerfase in mijn carrière. Ik heb nergens spijt van. McLaren is een fantastisch team en ik zal altijd respect voor hen hebben. Jammer genoeg verliep het seizoen omwille van verschillende redenen niet zoals we verwacht hadden. We finishten niet op het podium. De situatie is nu anders maar ook opwindend,” besluit Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}