Sergio Perez furieus: “Dit toont hoe Max Verstappen echt is!”

Max Verstappen
Max Verstappen

Na afloop van de GP van Brazilië was Sergio Perez niet te spreken over het feit dat Max Verstappen hem niet voorbij liet zodat hij extra wk-punten behaalde in zijn strijden om de tweede plaats in het rijderskampioenschap, dit ondanks de expliciete vraag van het team.

Tijdens het slot van de Braziliaanse GP reden Max Verstappen en Sergio Perez op de zesde en zevende plaats. Met Charles Leclerc die vierde reed, en Max Verstappen die niets meer te verliezen had, werd Verstappen gevraagd om zijn zesde plaats af te staan aan Perez.

De Nederlander weigerde dat echter te doen en zei over de boordradio het volgende: “Ik heb het jullie de vorige keer al gezegd, jullie moeten mij dat niet meer opnieuw vragen, oké? Is dat duidelijk? Ik heb mijn redenen hiervoor al gegeven en daar blijf ik achter staan.”

Na afloop van de race excuseerde Red Bull-teambaas Christian Horner zich bij Perez. De Mexicaan op zijn buurt had een duidelijk antwoord: “Het toont wie hij echt is!”

Tijdens een interview met ‘Sky Sports F1’ zei Perez ook nog dat hij het niet begreep waarom Verstappen hem niet voorbij liet: “Na alles wat ik voor hem al heb gedaan is dit eerlijk gezegd teleurstellend.”

Perez speelde vooral eind vorig jaar ene cruciale rol in de ontknoping van de titelstrijd in Abu Dhabi. Perez verdedigde toen op versleten banden bijzonder hard tegen Lewis Hamilton en hield Hamilton zo hard op dat Verstappen bijna de volledige kloof kon dichten.

Het leidde tot de iconische uitspraak van Verstappen: “Checo is a legend!” Nu is de vriendschap echter duidelijk bekoeld …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print