Strafpunten voor Max Verstappen en Lando Norris, Pierre Gasly ontsnapt opnieuw aan strafpunten

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft twee strafpunten op zijn superlicentie gekregen voor de aanrijding met Lewis Hamilton. Ook Lando Norris kreeg twee strafpunten voor de aanrijding met Charles Leclerc. Opmerkelijk genoeg ontsnapte Pierre Gasly voor de tweede keer in Brazilië aan eventuele strafpunten.

Of Pierre Gasly nu blij is dat hij geen strafpunten krijgt, dat durven we te betwijfelen. De Fransman heeft tien strafpunten achter zijn naam staan en zou ongetwijfeld liever zijn laatste race bij AlphaTauri gemist hebben door een raceban omwille van twaalf strafpunten binnen de twaalf maanden dan volgend jaar een race bij zijn nieuw team Alpine.

Feit is wel dat Gasly er voorafgaand aan de sprintrace vanaf kwam met een waarschuwing voor een inbreuk tijdens een ‘verkenningsgrondje’. Tijdens de race reed hij dan weer te snel in de pitlane: 81,4 km/u waar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt.

Gasly kreeg van de stewards een tijdstraf van vijf seconden, maar dus geen strafpunten. Verstappen en Norris kregen allebei twee strafpunten, wat het totaal van Verstappen op zeven stuks brengt, Lando Norris verzamelde tot dusver drie strafpunten.