Sergio Perez: “Iedereen had zoals mij kunnen crashen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij zorgde misschien wel voor het enige spektakel van de dag, Sergio Perez die richting de startgrid crashte ter hoogte van Les Combes. De Mexicaan meent dat iedereen gezien de omstandigheden zoals hem had kunnen crashen.

Eerst en vooral steekt Sergio Perez de hand in eigen boezem en neemt hij de schuld voor de crash op zich, hij meent immers dat het zijn eigen fout is dat hij crashte. Wel is hij dus van mening dat iedereen het had kunnen overkomen.

“De omstandigheden waren zeer moeilijk en met de regenbanden is het zeer, zeer snel, zeer glad,” aldus Perez. “Het was mijn fout, maar het kon iedereen overkomen.”

Perez zijn wagen werd teruggebracht naar de pits en daar sleutelden de mecaniciens van Red Bull erg lang aan Perez zijn wagen om hem klaar te krijgen voor de uiteindelijk start van de race. Uiteindelijk kreeg Red Bull na lang aandringen toestemming om bij een eventuele herstart deel te nemen aan de race.

Verder dan enkele rondjes achter de safety car kwam men niet waardoor Perez zijn verloren posities niet kon goedmaken.

“Mijn fout heeft ons erg veel gekost, uiteindelijk verloren we kostbare punten door mijn crash,” aldus Perez.

“Maar ik moet zeggen dat onze jongens geweldig werk verricht hebben. Ze slaagden erin om in een aantal minuten de wagen te herstellen, dat was erg indrukwekkend.”

“Het toont de spirit die binnen Red Bull Racing heerst en het was mooi om te zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021