Michael Masi bekent: “Achteraf gezien had ik een andere beslissing genomen”

F1
F1

FIA-racedirecteur Michael Masi heeft toegegeven dat het achteraf bekeken een foute beslissing was om in de gegeven omstandigheden het derde kwalificatiegedeelte voor de GP van België aan te vatten.

Niet alleen op zondag waren er zeer moeilijke en verraderlijke weersomstandigheden, ook op zaterdag tijdens de kwalificatie kregen de rijders heel wat regen voorgeschoteld. Tijdens de kwalificatie lieten verschillende rijders weten dat ze op sommige plaatsen weinig tot geen grip hadden maar desondanks ging Q3 zoals gepland gewoon door.

Kort na aanvang van Q3 liep het al meteen mis toen Lando Norris in Eau Rouge de controle over zijn McLaren F1-bolide verloor en crashte. Sebastian Vettel deed meteen uitvoerig zijn beklag omdat hij vond dat Q3 niet had mogen beginnen. Ook racedirecteur Michael Masi geeft nu toe dat het laatste kwalificatiegedeelte eigenlijk niet gestart had mogen worden.

“Ik sprak op zaterdagavond met enkele rijders om hun feedback te krijgen en ze gaven me zeer constructieve feedback,” vertelt Masi.

“Dus ja, wat je achteraf te weten komt is zeer interessant. Op basis van wat men mij verteld heeft, op basis van de ervaring die werd opgedaan onder die omstandigheden en op dit circuit, dan zouden we waarschijnlijk niet gestart zijn.”

“Dat is uiteraard het voordeel van de ervaring en kennis die je achteraf gezien hebt opgedaan doordat men onder deze omstandigheden op dit circuit heeft gereden. Ieder circuit is immers anders, ook wat de manier betreft hoe het water van de baan gaat, hoe de banden reageren, enzovoort.”

Masi liet ook verstaan dat de recente crashes tijdens de 24u van Spa eerder in augustus, en de zware crash tijdens de W Series op Spa-Francorchamps, zijn beslissing niet beïnvloed hebben.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print