“De F1 is zondag mogelijk aan een drama ontsnapt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens AlphaTauri-rijder Pierre Gasly is de Formule 1 afgelopen zondag mogelijk aan een nieuw drama ontsnapt is, al vindt hij het ook niet correct dat de GP van België achter de safety car werd afgewerkt.

“Het was een lange dag en ik ben enorm teleurgesteld dat we niet konden racen,” blikte Gasly terug op de ‘race’ van afgelopen zondag.

“We vinden het allemaal zeer jammer voor de fans die heel de dag in de regen bij ons zijn gebleven, dit zonder dat we geracet hebben en ik wil hen bedanken dat ze tot het einde bij ons zijn gebleven.”

Gasly heeft naar eigen zeggen nog nooit in moeilijkere omstandigheden gereden dan afgelopen zondag op Spa-Francorchamps. De race niet laten doorgaan was volgens hem dan ook de enige juiste beslissing om een erg zwaar ongeval en mogelijk drama te vermijden.

“De omstandigheden waren echter zeer extreem, ik denk niet dat ik ooit al in ergere omstandigheden heb gereden. Het probleem was denk ik dat indien iemand tijdens de eerste ronde zou spinnen, dat je helemaal niets kon zien en dat we dan een groot ongeval zouden gekend hebben.”

“Wanneer een wagen plots op de baan stopt of om welke reden dan ook crasht dan komen de andere wagens meteen achter hem aangereden, we kennen de gevolgen van een wagen die vol in de zijkant ofzo wordt geraakt,” besloot Gasly, die twee jaar geleden goede vriend Anthoine Hubert verloor tijdens een crash in de Formule 2-race op Spa-Francorchamps.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print