Sergio Perez: “Ik maak me geen zorgen over Daniel Ricciardo”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Moet Sergio Perez zich zorgen maken nu Daniel Ricciardo is teruggekeerd naar Red Bull? Volgens teambaas Christian Horner niet en ook de Mexcaan zelf maakt zich geen zorgen over zijn racezitje nu Ricciardo is teruggekeerd als derde rijder.

“Daniel zijn contract is zeer specifiek, voor een specifieke reden,” aldus Horner. “We hebben een contract met Checo voor de komende twee jaar.”

En daarmee heeft Christian Horner uiteraard gelijk maar het zou niet de eerste keer zijn dat een contract in de Formule 1 niet gerespecteerd wordt of vroegtijdig beëindigd wordt.

Mochten Verstappen of Perez om welke reden dan ook niet kunnen racen dan is de kans groot dat Ricciardo mag invallen. De kans dat Perez tijdens de komende twee jaar wordt ingeruild voor Daniel Ricciardo is dan weer erg klein. Perez zelf maakt zich dan ook geen zorgen.

“Ik ben redelijk relax,” aldus de Mexicaan tegenover ‘Sky Sports’. “Ik bedoel, ik ervaar constant enorm veel druk. Dit verandert niets langs mijn kant.”

“Ik vind het een belangrijke verwezenlijking voor het team om een rijder zoals Daniel Ricicardo te hebben. Hij gaat erg veel bijdragen aan ons team.”

“Hij is een geweldige kerel, één van de jongens waarmee ik in de paddock het best overweg kan. Het is dan ook geweldig om Daniel in het team te hebben maar langs mijn kant verandert het echt niets.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print