Mick Schumacher: “F1-teams zijn soms te ongeduldig met nieuwe rijders”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na twee seizoenen moet Mick Schumacher bij het Haas F1 team plaatsmaken en zal hij moeten hopen op een eventuele terugkeer naar de F1-startgrid in 2024. Vaak wordt gesuggereerd dat F1-teams jonge rijders in de sport te weinig tijd geven, iets waarmee ook Mick Schumacher het eens is.

“In de junior-raceklassen vindt er geen ontwikkeling tussen de teams plaats,” aldus Schumacher tegenover ‘Auto, Motor und Sport’. “In die raceklassen voel je veel meer de eigen vooruitgang die je boekt.”

“In de Formule 1 blijven de teams ontwikkelen. Wij hadden één groot pakket met updates, de anderen brachten verschillende pakketten doorheen het seizoen.”

“Daarom is het zo moeilijk om jezelf te meten. Wanneer een ander team zich verbetert en de anderen niet dan voelt het alsof je achteruit gaat, zelfs wanneer je zelf als rijder beter wordt. Het belangrijkste voor mij is dat we op regelmatige basis beter worden in vergelijking met onszelf.”

Steeds vaker dringt de vraag zich op of jonge rijders niet te weinig tijd krijgen om zich na de junior-raceklassen zich aan te passen aan de Formule 1.

“Mogelijk wel,” antwoordt Schumacher op die vraag. “Ik weet uiteraard niet hoe andere rijders behandeld zijn, ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken. Het vergt tijd.”