Sergio Perez: “Ik verwacht dat Red Bull gaat ‘afzien’ in Canada”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een bijzonder moeilijk en uitdagend raceweekend in Monaco verwacht Sergio Perez dat Red Bull ook in Canada zal ‘afzien’.

In Monaco kreeg Red Bull af te rekenen met heel wat problemen. De performance van de RB20 F1-bolide in Monaco viel tegen en volgens de rijders viel dat toe te schrijven aan de problemen bij het over de kerbstones rijden. In Canada zijn er veel meer rechte stukken en ligt de snelheid een heel stuk hoger dan in Monaco maar net als in de smalle straten van Monaco liggen er ook op het Circuit Gilles Villeneuve heel wat kerbstones en die zullen volgens Perez opnieuw een serieuze uitdaging vormen.

Sergio Perez verwacht echter wel dat ze bij Red Bull stappen vooruit gezet hebben maar desondanks verwacht hij tegelijkertijd ook een moeilijk raceweekend.

“Ik denk niet dat het zo extreem zal zijn als in Monaco maar het is duidelijk een circuit waar je over de kerbstones moet rijden,” aldus Perez. “Het over de kerbstones rijden is één van de belangrijkste punten dus ik verwacht dat we op dat vlak opnieuw wat zullen lijden. Maar zoals ik zei, we hebben wat werk verricht en we begrijpen het ook. Ik hoop dan ook dat we een serieuze stap in de goede richting hebben gezet.”