Sergio Perez: “In Monaco wil ik er terug staan, ik ben een racewinnaar daar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een teleurstellend raceweekend in Imola wil Sergio Perez tijdens het raceweekend in Monaco proberen om terug zijn goed ‘momentum’ vast te krijgen. Perez beseft echter ook dat er voor een goede performance in Monaco veel vertrouwen in jezelf en in de wagen nodig is.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna sneuvelde Perez in Q2 en dat hypothekeerde meteen ook zijn race op zondag. Perez maakte enkele plaatsen goed maar uiteraard sloot de Mexicaan met een teleurgesteld gevoel af. Komend weekend is er echter al de GP van Monaco en Perez hoopt dan zijn goed momentum opnieuw terug te vinden, zeker omdat hij er vaak goed weet te presteren.

“Monaco springt er altijd uit op de kalender en ik mag me gelukkig prijzen dat ik een winnaar in Monaco ben, wat zeer speciaal is voor mij,” aldus Perez.

“Soms lijkt het alsof racen hier niet het belangrijkste is, want alles wat rondom deze race gebeurt is zo enorm groots, maar we komen altijd naar hier met veel focus en het team zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op wat belangrijk is.”

“De druk om te presteren is er op zaterdag al in Monaco want inhalen tijdens de race op zondag is bijna onmogelijk. Ik weet dat ik beter moet doen, zeker na een tricky raceweekend in Italië. Ik wil mijn momentum terug.”

“Niets lukte echt goed in Imola. We hebben erg hard gewerkt om dat te begrijpen. Het is niet alleen ikzelf achter het stuur, mijn engineers of de crew van de wagen.”

“Het is de volledige fabriek die ervoor zorgt of we het meeste uit een zeer snelle wagen halen en of we in staat zijn om hem te positioneren waar hij thuishoort, wat altijd een podiumplaats is.”