Max Verstappen blikt vooruit naar Monaco: “Druk en hectisch terwijl concentratie en focus nodig is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning in Imola verschuift ook bij Max Verstappen al meteen de focus naar de volgende race in Monaco. Eens te meer zal daar de kwalificatie bijzonder belangrijk zijn. Focus is erg belangrijk in Monaco maar Verstappen beseft ook dat in het Prinsdom er veel afleiding is.

“Het was een spannende race in Imola en geweldig om er te winnen,” blikte Verstappen eerst nog even terug op de voorbije race alvorens vooruit te blikken. “Nu kijken we nu uit naar de tweede race van de double header. Omdat het een krap stratencircuit is, is het belangrijk dat we goed van start gaan en een sterke kwalificatie hebben, omdat het altijd erg moeilijk is om in te halen.”

“De race is vaak afhankelijk van strategie en vergt veel concentratie en focus. We hebben bekeken wat er nodig is om voort te bouwen en om hier de maximale prestaties uit de auto te halen, dus we kijken uit naar het weekend. Monaco is altijd een ongelooflijk druk en hectisch weekend, dus het was fijn om na Imola thuis te zijn, te ontspannen en weer op te laden voor Monaco. Het is altijd fijn om ook ‘s avonds naar huis te kunnen gaan, lekker dichtbij.”