Familie Michael Schumacher krijgt forse schadevergoeding na ‘AI-interview’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Familie van Michael Schumacher is een forse schadevergoeding toegewezen. Het Duitse ‘Dia Aktuelle’ moet die schadevergoeding betalen nadat het een nep-interview publiceerde dat met Artificiële Intelligentie was gemaakt.

In april 2023 publiceerde ‘Die Aktuelle’ een zogenaamde ‘eerste interview’ met Michael Schumacher. Alles deed uitschijnen dat het om een echt interview ging maar uiteindelijk bleek het om een nep-interview te gaan dat op basis van bestaande berichtgeving en informatie was en met artificiële intelligentie was gegenereerd.

Het ‘interview’ zorgde voor heel wat commotie en de hoofdredacteur die het interview had geschreven werd ontslagen. Funke Mediengruppe bood haar excuses aan bij de familie Schumacher. De familie ondernam echter juridische stappen en op basis daarvan moet nu een schadevergoeding van 200 000 euro betaald worden.

De familie Schumacher probeerde sinds het ski-ongeluk van Michael Schumacher hem zo goed mogelijk af te schermen van de buitenwereld. De juridische stappen die het ondernam naar aanleiding van dit nep-interview mogen dan ook al een serieuze waarschuwing beschouwd worden voor al de andere media die over Michael Schumacher willen berichten.