Sergio Perez: “Er zijn redenen waarom zoveel rijders problemen ondervinden bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is en blijft opvallend, al de teamgenoten van Max Verstappen de voorbije jaren worstelden met problemen of konden zelden het niveau van Max Verstappen evenaren. Volgens huidig teamgenoot Sergio Perez “zijn er redenen waardoor rijders worstelen met problemen”.

Veel rijders willen maar al te graag voor Red Bull kunnen racen, omdat het uiteraard een topteam is maar tegelijkertijd is er Verstappen als teamgenoot. De voorbije jaren zagen we bij Red Bull naast Max Verstappen vaak rijders die worstelden met problemen en hun goede vormpeil plots kwijtraakten.

Regelmatig werden dan ook rijders vervangen, in die mate zelfs dat sommigen het tweede racezitje naast Verstappen als ‘vervloekt’ beschouwen. Huidig teamgenoot Sergio Perez laat verstaan dat er wel degelijk redenen zijn waardoor dat komt.

“Het is niet eerlijk wanneer ik in andere rijders hun plaats ga spreken maar er zijn redenen waardoor het niet voor iedereen werkt bij Red Bull,” aldus Perez. “Om de teamgenoot van Verstappen te zijn is enorm uitdagend. Ik ben er zeker van dat ik vaker me in de kijker zou hebben kunnen rijden wanneer ik een andere teamgenoot zou gehad hebben. Het is echter een fantastische uitdaging. Max is de beste rijder, hij is erg compleet en maakt weinig fouten.”

“Het is geweldig om zo’n teamgenoot te hebben omdat je weet dat je jezelf tot de limiet moet pushen en een perfect weekend moet hebben om hem te verslaan.”

Volgens Perez is vooral het mentaal aspect een uitdaging voor zowel hemzelf als Verstappen zijn vorige teamgenoten. Je moet constant opboksen tegen iemand die bijna geen steken laat vallen en momenteel bijna alle races wint. Daardoor ontstaat er een immense druk op jou als rijder, ook vanuit de media.

“Wanneer je blijft worstelen en een teamgenoot hebt zoals Max die weekend na weekend blijft presteren, dan dreig je in een vicieuze cirkel te belanden,” legt Perez uit. “Je kijkt constant naar de afstelling van de wagen, dat er nog iets in zit dat de performance moet kunnen verbeteren.”

“Je moet echt resetten en mentaal sterk blijven want soms kan het erg moeilijk zijn. Bij Red Bull moet je mentaal zeer sterk zijn.”