“Sergio Perez is niet langer zeker van zijn contract bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er zijn steeds meer berichten en aanwijzingen dat Sergio Perez ondanks een contractverlenging met twee jaar toch moet beginnen vrezen voor zijn racezitje bij Red Bull.

Na een erg sterk seizoensbegin volgde een mindere reeks resultaten voor Perez maar de Mexicaan kreeg toch een contractverlenging met twee jaar bij Red Bull. Die contractverlenging zorgde echter niet voor een betere performance van Perez en de Mexicaan blijft overduidelijk ondermaats presteren.

In die zin zelfs dat Red Bull ondanks de erg sterke performance van Max Verstappen de concurrentie ziet naderen in de strijd voor de titel bij de constructeurs. Perez moet dan ook dringen beter gaan presteren, anders zou hij volgens insiders niet alleen moeten vrezen dat zijn contractverlenging niet doorgaat maar ook dat hij te midden het seizoen vervangen wordt. De zomerpauze zou dus wel eens cruciaal kunnen worden voor de Mexicaan.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië incasseerde Sergio Perez alvast een nieuwe opdoffer want hij belandde in de grindbak en moet de race straks van op P19 aanvatten. Geen resultaat dus om het vertrouwen te herstellen en dat doet de druk op Perez en de speculaties over een exit van Perez alleen maar toenemen.

Voorafgaand aan het raceweekend in Silverstone zou het team aan Perez immers hebben laten weten dat zijn prestaties dringend moeten verbeteren. Theoretisch kunnen clausules opgenomen in zijn contract er immers voor zorgen dat hij vroegtijdig in het seizoen vervangen wordt.

Volgens ingewijden zouden die clausules zijn dat Perez na de GP van België, wanneer de zomerpauze begint, niet meer dan 100 punten achter Max Verstappen mag staan, momenteel staat Perez 119 punten achter Verstappen, en dat hij in het rijderskampioenschap niet meer dan vijf plaatsen achter Verstappen mag staan. Max Verstappen staat aan de leiding van het kampioenschap terwijl Perez vijfde staat. De rijders achter hem zijn de voorbije races echter aanzienlijk genaderd.

Als mogelijke vervangers voor Perez wordt er onder andere aan Daniel Ricciardo gedacht maar de Australiër kende zelf een reeks minder goede prestaties, al lijkt hij nu wel opnieuw beter te presteren. Ricciardo is momenteel echter de enige huidige ‘Red Bull-rijder’ zonder een contract voor 2025 bij één van beide teams.

Ook Yuki Tsunoda zou een optie zijn maar de vraag is of de bij momenten wispelturige Japanner niet helemaal uit zijn dak zou gaan als teamgenoot van Verstappen. Liam Lawson zou ook een mogelijkheid zijn maar dan stelt zich de vraag of de beperkte ervaring van Lawson niet ervoor zou zorgen dat hij zich net als verschillende andere rijders de voorbije jaren zou ‘opbranden’ naast Verstappen.

Feit is dat Sergio Perez dringend zijn niveau moet opkrikken en beter moet presteren, anders zou hij in plaats van een contractverlenging wel eens met een vroegtijdige exit geconfronteerd kunnen worden.