Charles Leclerc: “Ferrari betaalt de prijs voor het opofferen van de Britse GP”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc slaagde er net niet in om door te stoten naar Q3. Leclerc sneuvelde met een elfde tijd in Q2 en dat heeft volgens hem te maken met wat Ferrari eerder tijdens het raceweekend deed.

Bij Ferrari besloten ze immers om op vrijdag beide wagens met een andere configuratie de baan op te sturen. De ene wagen met het groot pakket aan updates dat enkele races geleden werd geïntroduceerd en de andere wagen met de nog oude onderdelen. Bedoeling was om onder droge omstandigheden kennis en ervaring op te doen voor de verdere ontwikkeling van de SF-24.

Die tests waren volgens Charles Leclerc erg zinvol en nuttig voor de toekomst maar zorgen er wel voor dat Ferrari een nadeel heeft dit raceweekend.

“Op vrijdag hebben we veel geleerd voor het team door de wagens te splitten, maar dat zorgt er ook voor dat je je weekend niet optimaliseert en je focus niet op performance ligt,” aldus Leclerc. “We grepen met een tiende naast Q3, het was de eerste keer dat ik met die configuratie onder droge omstandigheden reed want tijdens de derde oefensessie was het nat.”

“We ondervinden problemen om het weekend te optimaliseren maar wat we op vrijdag deden zal ons denk ik op de lange termijn helpen. Vandaag betaalden we daar echter de prijs voor.”

“In bochten 13-15 ging ik volledig rechtdoor, de linker voorband was volledig buiten het temperatuurvenster en ik had zeer weinig grip.”

“Ik was aan het worstelen met de balans doorheen de hogesnelheidsbochten, ik kon moeilijk de wagen insturen, dat is waar ik denk dat de meeste tijd verloren werd.”

Volgens Leclerc heeft Ferrari op het vlak van performance sinds de race in Monaco wat achteruit gang geboekt.

“Ik ga niet al te veel in detail gaan maar we hebben zeker en vast sinds Monaco performance verloren, we zijn het aan het bekijken, dat is waarom we al die tests doen,” aldus Leclerc. “We kwamen tot de conclusie dat het de juiste beslissing was om terug te keren naar het oude, dit omwille van het stuiteren, en we zullen zeer binnenkort de juiste beslissing nemen voor de toekomst.”

“Wat we op vrijdag deden was erg hulpvol om ons de juiste beslissing te laten nemen om vooruit te gaan, we moeten echter terugslaan en de juiste balans en performance zien te vinden.”

“Het ergste wat nu kan gebeuren is een normale race met dezelfde strategie voor iedereen dus ik hoop dat er op zondag tijdens de race wat regen is.”