Sergio Perez: “Missen eerste oefensessie komt me duur te staan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie moest Sergio Perez zijn racezitje afstaan aan Juri Vips. Het missen van een uur testtijd komt hem nu duur te staan, zo laat Perez na afloop van de kwalificatie weten.

Perez kwalificeerde zich als vijfde op de startgrid maar zonder het missen van de eerste oefensessie had er volgens Perez duidelijk een betere prestatie ingezeten. Bovendien kan het missen van de oefensessie volgens Perez ook gevolgen hebben voor de race.

“Wat mijn kant van de garage betreft bleef het missen van de eerste oefensessie niet zonder gevolgen,” aldus Perez. “Ik was op achtervolgen aangewezen. Ik voelde me niet helemaal comfortabel met de wagen en de banden. De wagen bevond zich te veel op de limiet.”

Volgens Perez hebben de erg hoge temperaturen en de karakteristieken van het asfalt ervoor gezorgd dat de banden te snel oververhitten.

“Ik denk dat het met oververhitting te maken heeft. De energie die we in de eerste en tweede sector doorheen de banden jagen, we zijn al geruime tijd niet meer op een circuit zoals dit geweest bij deze hoge temperaturen. Het is erg moeilijk.”

“Ik sta slechts vijfde op de grid en de race is erg lang. De banden gaan tijdens de race helemaal anders reageren.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer