Tot Wolff: “We begrijpen ons probleem nu en kunnen de rest beginnen inhalen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De updates voor de Mercedes W13 lijken op het Circuit de Barcelona-Catalunya te functioneren en dat zorgt voor een glimlach bij Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Volgens hem kan Mercedes nu eindelijk beginnen met het inhalen van Red Bull en Ferrari.

De Mercedes W13 had bijzonder veel last van het veelbesproken ‘porpoising’ en dat zorgde ervoor dat de wagen aan snelheid moest inboeten. Bovendien slaagde Mercedes er tijdens de eerste races niet in om het probleem met het stuiteren serieus te verminderen.

In Barcelona introduceerde Mercedes een erg belangrijk pakket met updates en die lijken het probleem met porpoising grotendeels op te lossen.

“Ja, we begrijpen ons probleem nu,” vertelde Toto Wolff. “Het is een aerodynamisch effect dat door de vloer wordt gecreëerd en het was moeilijk om dat op een wetenschappelijke manier te overwinnen.”

“Het team rondom Mike Elliott en Jarrod Murphy hebben het echter gedaan en dat is geweldig!”

Volgens Toto Wolff heeft Mercedes met haar W13 dit jaar een stap vooruit gezet maar hebben ze hun doel zeker en vast nog niet bereikt.

“Het is stap voor stap,” aldus Wolff. “De andere teams waren in staat om constant hun wagen te ontwikkelen terwijl wij een soort pauze hadden om alles over het stuiteren te analyseren.”

“Vanaf nu kunnen we opnieuw onze normale ontwikkeling van de wagen doen en van zodra we de banden beter begrijpen en het stuiteren voorbij is kunnen we de anderen inhalen.”

“Ik geloof dat we in Barcelona een solide stap vooruit hebben gezet. Je probeert je verwachtingen realistisch te houden en wat we tijdens de kwalificatie wisten te behalen was volgens mij ook het hoogst haalbare dat we hadden kunnen verwachten.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer