Sergio Perez moest aan het einde van de race bijna opgeven

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Na afloop van de GP van Azerbeidzjan mocht er stevig gevierd worden bij Red Bull maar het scheelde niet veel of Sergio Perez had de race net als Max Verstappen niet kunnen uitrijden.

Meteen na het overschrijden van de finish kreeg Perez te horen dat hij zijn wagen moest parkeren, iets dat de Mexicaan ook deed in de eerste bocht. Achteraf blijkt nu dat Perez bijna de overwinning verloor door technische problemen met zijn wagen.

“We moesten bijna opgeven maar gelukkig slaagden we erin de race te winnen,” vertelde Perez na afloop van de race. “Het was erg moeilijk om de finish te halen.”

Perez bleek met een hyrdraulisch probleem te kampen aan het einde van de race. Het stilleggen van de race en de daarop volgende herstart maakten het er niet eenvoudiger op om de race te kunnen uitrijden.

“Hij was echt zo goed mogelijk aan het proberen rijden met het probleem dat hij had,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de race.

“We maakten ons echt zorgen dat de wagen het einde van de race niet zou halen, dat is ook waarom we meteen na de finish gestopt zijn.”

“Jullie dachten dat we alleen door de herstart konden verliezen maar dat was niet waar. Gelukkig draaide alles goed uit, Sergio heeft het geweldig gedaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021