Max Verstappen verliest overwinning door crash na klapband: “Dit is enorm frustrerend”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Alles zag er bijzonder goed uit voor Verstappen. Nog enkele ronden te gaan, teamgenoot Sergio Perez achter hem en Lewis Hamilton die hem niet kon bedreigen. Maar dan was er plots die klapband en crash …

“Ik baal als een stekker na wat er vandaag is gebeurd,” zo valt te lezen op Max Verstappen zijn officiële website. “Het was eigenlijk een heel makkelijke wedstrijd. Ik controleerde de snelheid voor in het veld en probeerde die vanwege de lange stint te matchen met de coureurs achter me.”

“Als ik sneller moest gaan, ging ik ook sneller. Je wilt echter niet de banden te zwaar belasten en dat hebben we ook niet gedaan. Soms is het een vervelende sport als dit dan aan het einde van de race gebeurt.”

Volgens Verstappen kwam de klapband uit het niets en voelde hij het niet aankomen.

“Alles voelde erg comfortabel aan en ik voelde ook niets qua vibraties. Heel raar dat dit gebeurde,” aldus Verstappen die niet denkt dat brokstukken van Lance Stroll aan de basis lagen van zijn crash.

“Iedereen rijdt ronde na ronde dezelfde lijnen om de slipstream te pakken, dus het is heel vreemd dat dit alleen bij mij gebeurt. Ik denk dat de marshalls de baan goed hadden schoongemaakt. Het is enorm frustrerend.”

De frustratie en ontgoocheling viel ook van het gezicht van Verstappen af te lezen. Verstappen leek niet alleen de race te verliezen maar ook plots tegen een serieuze achterstand te zullen aankijken in het kampioenschap. Uiteindelijk ging Hamilton bij de herstart in de fout waardoor Verstappen zelfs aan de leiding bleef.

“Dat vond ik veel belangrijker vandaag,” verwijst Verstappen naar het feit dat de schade in het kampioenschap beperkt bleef. “Ik denk dat Mercedes op de ‘normale’ circuits sterker is. Daarom wilde ik hier ook een gat slaan. Maar we gaan het zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021